Treceți la conținutul principal

Mărturisitorii

Fotografia postată de Nicoleta Păiş.

Concluziile după Referendum. Comunitatea creștinilor din România este în minoritate, 20% din totalul populației. Exista un trend în acord cu ce se întâmplă în occident de diminuare a rolului și importantei Bisericii în societate. Eu fac parte din aceasta minoritate, am fost la Referendum și am votat DA.
Acest referendum a fost inițiat de Biserica, a privit o chestiune de morala creștină iar politizarea lui a fost o manipulare la care au pus botul decât naivii. In realitate cei care nu votează de obicei, în jur de 50% din populație plus cei care încep sa aibă convingeri progresiste, occidentale, anti-biserica, nu s-au prezentat la vot. Un număr important din populația tarii a început sa-și declare deschis opțiune de a fi atei.
Dupa Revoluția din 89 eu votez la fiecare alegeri în semn de recunoștință civica pentru cei care au murit sau au avut de suferit. Pe lângă alte drepturi ne-am câștigat și acest drept, dreptul de a alege și de a fi aleși. Daca avem acest drept eu zic sa-l folosim pana nu vine cineva și ni-l ia.
Referitor la opțiunea mea de a vota DA ,eu prefer morala creștină în fata lipsei oricărei morale. Categoric.
Nu condamn pe cei care nu merg sa voteze, nu condamn pe cei care au votat NU, respect opțiunile fiecăruia asa cum doresc sa fie respectate și opțiunile mele.
Nu sunt un credincios practicant, din păcate, și nu ma mândresc cu lucrul asta, însă niciodată nu m-as lepădă de credința în care am fost botezat, aceia de creștin ortodox.
Nu cred ca organizarea Bisericii este perfecta, din contra, nu cred ca avem o clasa politica eficienta, din contra, însa nu despre asta a fost vorba.
Sunt ferm convins ca cererile minorităților sexuale din România vor creste, după modelul occidental, sunt convins ca vom începe sa vedem pe strada afișată acesta opțiune sexuala, vor apare modele de urmat din rândul comunității LGBT, vor câștiga toate drepturile pe care le au deja in alte state occidentale și în România. Când vorbesc de modele ma gândesc de exemplu la fostul primar al Parisului ca și la fostul primar al Londrei care sunt homosexuali declarați.
Societatea occidentala contemporana a plecat pe un drum nou, în momentul de fata nimeni nu știe unde duce drumul asta.
Resping teorii de genul ca occidentalii sunt deschiși la cap și au toleranta fata de homosexuali și uite ce bogați sunt. Astea sunt demonstrații pentru oameni ieftini, nu datorita acestui fapt datorează occidentul nivelul de trai mai ridicat.
Din ce am observat, nici tabără pro familie tradițională nici tabăra pro boicot nu s-au așteptat la acesta prezenta extrem de slaba. Sincer, nici eu nu am crezut ca va fi o asemenea prezenta scăzută la vot având în vedere ca toata lumea se bate în piept ca e creștin ortodox. Asta poarta numele de ipocrizie, fără supărare. Dealtfel ne caracterizează din plin și la noi e considerata o virtute.
Principala concluzie a mea după acest Referendum, esențială și inatacabila, suntem un grup minoritar de creștini în România deja.
Imagine similară



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Plumbuita

Cuvântul mahala nu are nimic peiorativ la originea lui. In turca mahala înseamna o parte a orașului. Inițial tot Bucureștiul era o suma de mahalale. Ulterior, după ce moda occidentala a intervenit în viata bucureștenilor, mahalaua a rămas acea parte a orașului care nu s-a aliniat modernizării si a căpătat un sens negativ. In mahala oamenii nu s-au descotorosit de obiceiurile vechi orientale, au rămas ancorați in epoca fanariota. Viata in mahala a rămas atârnata in timp ignorând trecerea acestuia.  Plumbuita este una dintre ultimele mahalale din Bucureștiul de astăzi. Atunci când m-am mutat in Plumbuita, zona din vechiul cartier Colentina, la ieșirea din Bucuresti prin Doamna Ghica, Voluntari, Afumați spre Moldova, pe strada încă mai erau cișmele,nu era canalizare,  existau case fără electricitate. In Plumbuita toată lumea știa totul despre toată lumea. Se trăia după un ritm de viata lent, orice schimbare de pe strada devenea un eveniment important pentru toți locuito

Despre mecanica coruptiei

articol publicat pe Republica Corupția și lupta împotriva corupției au devenit extrem de populare după ce au ajuns redute in politica pe arena dezbaterilor publice.Uneori am impresia ca vorbim despre bombe atomice, dezamorsarea fenomenului este complicata și stârnește pasiuni interesate. Pana la urma ce este corupția, cine sunt corupții și ce vor ei? - parafrazând o celebra zicere postrevoluționară. Daca ne ducem la Dex o sa vedem ca vorbim despre o abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. Destul de vag și general, dacă ne ducem la incriminarea legislativa aflam ca infracțiunea de corupție defapt privește o paleta mai larga de infracțiuni începând cu darea și luarea de mita, spălarea de bani, furt, frauda, favoritism, clientelism, evaziune fiscala,  etc. Mai aflam ca poate exista mica corupție  dar și marea corupție. Mica corupție este specifica oamenilor mici, obișnuiți, asa ca noi,  cei care dau o atenție la ghișeu, la autorități, care duc o ciocolata și un pachet

Debut

Sa spunem ca mi-am luat inima în dinți și am trimis câteva poezii la Cenaclul literar Noduri și Semne din Galați. Din punctul meu de vedere un debut oficial târziu, când fructele s-au copt în copacul meu singuratic, plin de amintiri și fluturi năuci. Câteva omizi mănâncă frunze ca sa le crească aripi cât pentru o viata trăita. Sa bem deci o cupa de șampanie amestecata cu vin pelin pentru eroism și curaj. Niciodata nu e prea târziu, uneori e prea devreme.  Daca ma cautați nu sunt acasă, am plecat pe Luna sa petrec cu iubita mea care scrie poezii.

Mobbingul sau teroarea organizata in firma

Nu mi-am imaginat ca schimbările de la Revoluție vor merge pana aici. In cadrul relațiilor de munca. Daca înainte deteriorarea relațiilor de munca intre colegi sau cu echipa de conducere avea deseori o nota politica, măcar ca și justificare, acum , terorizarea salariatului la munca a devenit un sport național. Si nu din rațiuni politice, ci din rațiuni de eficienta și rentabilitate.  Bolile secolului asta sunt fără doar sau poate bolile psihice. Depresie , anxietate, boli răspândite pe scara larga. Degenerarea acestor boli psihice duce la afecțiuni mult mai grave. Iar o mare parte a cauzelor declanșării acestora este chiar locul de munca, serviciul . Fenomenul asta este atât de răspândit încât deja se studiază in școli, se fac sondaje, analize, începe sa fie definit din ce în ce mai precis, se fac reglementari legislative.  Este o boala cronica a societății moderne. Multa lume o recunoște însa se pare ca încă nu avem medicamentul necesar. Nu  este intenția mea sa dezvolt un st

Uneori îmi vine

Uneori îmi vine sa ies din plămada de pământ Să fiu un foc ce se înalță spre nori  Zburând cu aripi de înger prin văzduhul infinit Să mă întorc într-o ploaie roditoare peste holde Sunt un călător nestatornic pe drumurile mele Veșnic la răscruce de lumi Drumul a ajuns sa-mi meargă pe urme Prin locuri pe care nu le știe  Astăzi am cules un nuc stingher Care și-a găsit firav un loc lângă casa mea Ne-am făcut frați de seva Şi ne-am iubit ca doi îndrăgostiți